FENA
vijesti zdk 788

Dan oružanih snaga BiH

Svečanošću u zeničkoj kasarni obilježen Dan Oružanih snaga BiH

28.11.2017. 22:43 0

U okviru obilježavanja 1. decembra, Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, u krugu kasarne Sedme muslimanske brigade u Zenici održana je prigodna svečanost tokom koje je izvršeno postrojavanje jedinica i nagrađeni najzaslužniji pojedinci.

Komandant prvog bataljona 5. pješadijske brigade, pukovnik Nedžad Terzić istakao je kako su Oružane snage BiH do danas svojim angažovanjem dale puni doprinos na izgradnji ukupne stabilnosti i sigurnosti društva te jačanju međunarodnog kredibiliteta države Bosne i Hercegovine.

- Dostizanjem postavljenih i vrlo zahtjevnih standarda obučenosti i vojne organizacije, a naročito angažovanjem u kriznim područjima širom svijeta i međunarodnim vojnim vježbama, Oružane snage su za međunarodnu zajednicu i saradnike postali ozbiljan partner na planu međunarodne vojne saradnje - istakao je pukovnik Terzić.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.