Svečanost povodom Dana policije MUPZDK-a

15.05.2017. 14:07 0

Na svečanosti u Zenici danas su najuspješnijim policajcima dodijeljena priznanja i prezentirane aktivnosti u radu policijskih službi, u okviru obilježavanja 15.maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK).

– Današnja vježba i defile vozila nisu demonstracija sile već poruka da naši građani mogu računati na spremne, uvježbane i motivisane policajce, koji će bez kompromisa štititi živote i imovinu naših građana, privrednih subjekata, ustavni poredak i provoditi zakon iz svoje nadležnosti – istakao je policijski komesar MUPZDK-a Semir Šut.

Po njegovim riječima u radu policijskih službenika bitna je odgovornost i profesionalizam, a očigledno je da oni svoj posao rade srcem, dušom i profesionalno.

Kantonalni ministar Nikola Arsenić ukazao je na prioritete rada policije i to prije svega suzbijanje kriminaliteta i osiguranje sigurnosti građana, a čestitao je policiji jer su mnoga teška krivična tjela uspješno riješena.

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević čestitao je pripadnicima policije, jer su nastavili temeljne reforme koje su pokrenute podržavanjem  međunarodnih institucija.

– One počinju i ogledaju se u depolitizaciji policije, njenoj profesionalizaciji, organizaciji, modernom opremanju, kontroli i otvaranju prema građanima. Živimo u svijetu u kojem je glavno obilježje nesigurnost, a MUPZDK-a, kao i druge bh. agencije,  suočen je s brojnim izazovima i kao imperativ se nameće izgradnja visokoprofesionalizirane i obučene policije – kazao je Galijašević.

Obilježavanju Dana policije MUPZDK-a prisustvovali su predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Šefik Džaferović, ministar komunikacija i prometa Ismir Jusko, federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara, brojni drugi predstavnici iz izvršne i zakonodavne vlasti, i građani Zenice.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.