FENA
vijesti zdk 426

Džavid Aličić

Svi putevi u ZDK-u prohodni, ali se saobraćaj odvija usporeno

17.12.2018. 13:39 0

Sve glavne saobraćajnice na području Zeničko-dobojskog kantona danas su očišćene od snijega i prohodne za saobraćaj – potvrdio je direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite ZDK-a Džavid Aličić.

- Za razliku od petka, kada je zbog velikih količina snijega bilo i zastoja, sada su svi regionalni i lokalni putevi prve kategorije očišćeni i prohodni, mada se saobraćaj i dalje odvija usporeno i uz pojačani oprez - kazao je.

Dodaje da je zaobilaznica kroz Zenicu, zbog radova na tunelu Vranduk, gdje su bile stvorene velike kolone, također očišćena i nema zastoja.

- Otežano se odvija saobraćaj na nekategorisanim putevima u višim, seoskim područjima, do kojih malo teže dolaze i mašine - napominje Aličić.

Također, vatrogasci koji izlaze na teže saobraćajne nesreće, proteklog vikenda nisu imali značajnijih intervencija.

- Vatrogasci su samo u Zavidovićima, u selu Hajdarevići, bili angažirani na uklanjanju stabala koja su se bila srušila na put - kaže Aličić.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.