Sehur

Iftar

Vaktija 1441/2020.

Svi zaposlenici preduzeća Koža-komerc iz Tešnja u samoizolaciji

23.05.2020. 16:01 0

Sedam novootkrivenih slučajeva zaraze koronavirusom na području općine Tešanj, uvećala su broj zaraženih u Zeničko-dobojskom kantonu na 254.

Kako je u izjavi za Fenu potvrdio općinski načelnik Tešnja Suad Huskić, zaraza je otkrivena kod šest zaposlenika preduzeća "Koža-komerc" te jedne osobe koja nije iz tog klastera.

- Jučer je otkriven prvi slučaj zaraze u tom preduzeću, u kojem je danas potvrđena zaraza kod još šest osoba. Preduzeće je prestalo s radom, a svi zaposleni i članovi njihovih porodica dobili su rješenja o samoizolaciji. Mislim da se radi o ukupno 80 osoba - kaže Huskić.

Ističe da su zaraženi radnici iz šest različitih mjesnih zajednica pa trenutno poduzimaju korake na suzbijanju širenja zaraze, zbog čega je općinski načelnik Huskić održao i sastanak s glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Tešanj Fuadom ef. Omerbašićem.

- Dogovarali smo sve detalje oko načina klanjanja bajram - namaza, kako bi se spriječilo širenje zaraze - napominje Huskić.

Ukupan broj zaraženih u općini Tešanj od početka pandemije je 17. Testirano je i 57 radnika JU Penzionerski dom sa stacionarom ZDK iz Zenice, a svi su testovi bili negativni. Do sada u toj ustanovi nije bilo zaraženih.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.