Faktor
vijesti zdk 4858

Talgo voz stigao u Zenicu, građani oduševljeni

23.08.2016. 17:15 0

Dugoočekivani Talgo voz Željeznica Federacije BiH stigao je danas i u Zenicu.

Nakon što se godinama očekivalo puštanje ovog voza u funkciju, danas je upriličena prva testna vožnja od Sarajeva do Zenice.

Brojni Zeničani, ali i uposlenici Željeznica Federacije BiH u Zenici su s velikim oduševljenjem dočekali ovaj voz, iskoristivši priliku da se fotografišu i uvjere u savremene tehnologije i usluge koje nudi ovaj novitet.

– Vožnja je protekla normalno bez problema. Tehnologija je  ispravna i u ovom periodu vršimo obuku osoblja za puštanje u saobraćaj. Voz je napravljen za pruge Željeznica FBiH, tačnije za ovaj promjer šina i normalno funkcionira. Nakon što se izvrše probe u trajanju od četiri dana i testiranje, idući mjesec planirana je promotivna vožnja i puštanje u saobraćaj na relaciji Sarajevo-Doboj. Cijene ostaju iste, uz naknadu za rezervaciju od 3 KM – kazao je za Faktor Rifat Čabrić, vršilac dužnosti izvršnog direktora za poslove željezničkog operatora.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.