maglajinfo.com
vijesti zdk 785

Potreban oprez

Tešanj: Nije ugrožen niti isključen niti jedan segment zdravstvenih usluga

8.04.2020. 18:20 0

Potvrđen je još jedan slučaj pozitivan na Covid-19 u Tešnju. Riječ je o osobi iz Zavidovića, koja je primljena u Opću bolnicu Tešanj 26. marta.

Pacijent je upućen iz Kantonalne bolnice Zenica zbog simptoma upale pluća. Primljen je po protokolima predviđenim za Covid-19 i smješten u izolaciju pulmološkog odjeljenja Opće bolnice Tešanj. Bez obzira na negativnu epidemološku anketu iz Zenice, pacijent je tretiran uz mjere zaštite predviđene po protokolu za Covid-19. Shodno ljekarskoj procjeni rađeno je testiranje na Covid-19, i to 28. marta i 2. aprila i testovi su bili negativni.

Pacijent se oporavljao, ali postupajući po smjernicama za otkrivanje i liječenje Covid-19 infekcija, urađeno je i treće testiranje 7. aprila, koje je pokazalo pozitivan nalaz. Pacijent je trenutno u postupku izmještanja u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Krizni štab u Općoj bolnici Tešanj po preporuci epidemiologa utvrđuje listu kontakata uposlenika (ljekara i medicinskog osoblja), koji će biti stavljeni pod zdravstveni nadzor (samoizolacija, testiranje).

Opća bolnica Tešanj i Dom zdravlja Tešanj upozoravaju na potrebu daljeg opreza i obavještavaju javnost da ovim događajem nije ugrožen niti isključen niti jedan segment pružanja zdravstvenih usluga građanstvu. Općinski i Kantonalni štab civilne zaštite su informisani o cijelom slučaju i uključen je u dalje postupke.

Upozoravaju građane da je potreban dalji oprez, jer rizik od širenja virusa nisu nestali na manjim ograničenjima u kretanju ili ljepšim vremenskim uslovima, saopćeno je iz kriznog štaba. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.