maglajinfo.com
vijesti zdk 637

Tešanj: Zbog pokušaja podmićivanja službenog lica M.S. prijavljen Tužilaštvu

4.06.2015. 19:08 0

Dana 01.06.2015. godine, od strane Policijske stanice Tešanj, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona je dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica M.S., rođenog 1994. godine, iz Jelaha, općina Tešanj, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Davanje dara i drugih oblika koristi" iz člana 381. stav 1. KZ FBiH.

Kako je utvrđeno, prijavljeni je dana 03.05.2015. godine, upravljajući svojim putničkim vozilom " Audi", registarskih oznaka MI687DA, počinio više saobraćajnih prekršaja, zbog čega je u ulici Titova, u Jelahu, zaustavljen i kontrolisan od strane policijske patrole Policijske stanice Tešanj.

Tokom kontrole prijavljeni M.S. je dao policijskim službenicima novčanicu u apoenu od 20,00 KM, koju je ubacio u službeno vozilo, kako isti ne bi poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti i sankcionisali prijavljenog zbog počinjenih prekršaja.

Nakon toga, policijski službenici su lišili slobode navedeno lice i isto je u službenim prostorijama Policijske stanice Tešanj ispitano u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja navedenog krivičnog djela.

Prijavljenom licu je prilikom kontrole izdat i prekršajni nalog zbog vožnje pod dejstvom alkohola, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.