TOPLOTNI UDAR: Apel poslodavcima u građevinarstvu

15.07.2015. 15:23 0

Sindikat građevinarstva i industrije građevinskog materijala BiH zahtijeva od poslodavaca iz sektora građevinarstva da preduzmu posebne mjere zaštite radnika od visokih temperatura, s obzirom na to da se u proteklih nekoliko dana u Bosni i Hercegovini visoke temperature ne smanjuju, saopćeno je iz sindikata.

- Upućujemo apel poslodavcima iz sektora građevinarstva da na gradilištima gdje se nalaze radnici osiguraju pitku vodu i vodu za osvježenje, kao i određene medikamente koji su predviđeni za prvu pomoć u slučaju da nekom od radnika pozli ili da mu se njegova dijagnostička bolest pogorša prilikom rada na ovako visokim temperaturama - navodi se.

Također, zahtijevaju od poslodavaca da svaki predah i odmor mimo pauze predviđene za doručak ne uzimaju u ovim vremenskim okolnostima kao bilo kakvu povredu radne obaveze te da bez obzira na ugovorene rokove završetka radova nastoje skratiti radno vrijeme u periodu visokih temperatura.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.