Zenicablog
vijesti zdk 722

U budžetu ZDK ostvarene uštede

20.08.2015. 22:12 0

Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) je kod usvajanja budžeta za ovu godinu planirala i kredit u visini 28,5 miliona KM, ali zbog ušteda ostvarenih kroz program štednje, koji se realizira, i povećanjem punjenja budžeta u odnosu na prošlu godinu, najvjerovatnije se neće ići u realizaciju ovako planiranog kredita.

- Ostvarene su velike uštede i mi smo stajališta da se ne ide u realizaciju svih 28,5 miliona KM planiranog kredita, već maksimalo 20 miliona. S tim da mi i dalje pratimo efekte mjera programa štednje, moguće je da ćemo kalkulirati sa nižim kreditom u odnosu na ovih dvadeset miliona koji su trenutno nekakva realna opcija - kaže ministar finansija Andrej Kajić.

Vlada ZDK sa mjerama štednje ne planira umanjivati sredstva koja su ranije planirana za plaće i druga zakonska primanje zaposlenika koji se finansiraju iz budžetskih sredstava.

Tako neće doći u pitanje ni iznos regresa, koji je planiran budžetom na nivou iz 2014. godine, i u suradnji sa sindikalnim organizacijama će se dogovoriti način i modaliteti isplate regresa u ovoj godini.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.