maglajinfo.com
vijesti zdk 381

Zadovoljni situacijom

U kantonalnom Kriznom štabu zadovoljni epidemiološkom situacijom u ZDK

25.03.2020. 17:26 0

Načelnik Službe za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica Ednan Drljević ocijenio je nakon sjednice kantonalnog Kriznog štaba za praćenje novog koronavirusa, da je trenutna epidemiološka situacija u Zeničko-dobojskom kantonu i više nego dobra, s obzirom na situaciju u ukupnom okruženju i Bosni i Hercegovini.

- Za sada još uvijek imamo bolesnike iz prvog klastera i nemamo prenošenje epidemije sa čovjeka na čovjeka. Kod osam pacijenata je potvrđena infekcija koronavirusom, od kojih su većina blaže kliničke slike, a imamo jednog težeg pacijenta kojem je rađena hirurška intervencija i budno pratimo njegovo stanje - kazao je dr. Drljević, najavivši da će ubrzo početi testiranja pacijenata koji se nalaze u izolatoriju te da se nada da će rezultati biti negativni.

Predsjednik Kriznog štaba i ministar zdravstva dr. Adnan Jupić naglasio je da su Krizni štab i Vlada u stalnom zasjedanju te da je zadovoljan do sada urađenim poslom, saopćeno je iz Press-službe ZDK.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.