maglajinfo.com
vijesti zdk 1981

Formiran tim za utvrđivanje mjera

U Kantonalnoj bolnici Zenica ograničene posjete zbog prevencije gripe

16.01.2017. 16:52 0

U Kantonalnoj bolnici Zenica je formiran Tim za utvrđivanje mjera na sprječavanju i suzbijanju širenja gripe koji je analizirao aktuelnu situaciju u Bolnici te konstatovao da je trenutno povećan broj pacijenata sa virusnim infekcijama, ali da nema oboljelih za koje se može tvrditi da imaju gripu, javila je RTV Zenica.

Za sada nema pacijenata sa teškim komplikacijama u vidu oštećenja pluća sa ugroženom funkcijom disanja kao posljedicom virusne infekcije.

Analizirane su mogućnosti prevencije gripe i donešenje određenih mjera od kojih se preporučuje da u cilju prevencije širenja virusnih infekcija među osobljem i pacijentima, a pogotovo onim kojima ove infekcije mogu dodatno i značajno narušiti postojeće zdravstveno stanje potpuno se reduciraju posjete na odjelima gdje leže teški pacijenti i djeca.

Posjete će biti dozvoljene samo članovima najbliže rodbine po odobrenju šefa odjela, dok su na ostalim odjelima posjete moguće samo u predviđeno vrijeme za posjete.   

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.