FENA
vijesti zdk 709

U Opću bolnicu Tešanj ove godine uloženo dva miliona KM

2.09.2016. 16:45 0

Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić i premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević posjetili su Opću bolnicu Tešanj povodom realizacije projekta ''Energetska efikasnost''.

Opća bolnica Tešanj je jedna od šest ustanova kojoj je Vlada ZDK odobrila projekat “Energetska efikasnost”, pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva prostornog uređenja. Kreditna sredstva je odobrila Svjetska banka, a garant je Vlada ZDK. Vrijednost ove investicije je 976.000,00 KM.

“Ovo je velika investicija za Opću bolnicu Tešanj, posebno što usluge Bolnice, osim građana općine Tešanj koriste i građani iz ostalih gradova sa područja ZDK”, kazao je Općinski načelnik.

“Vlada ZDK je prepoznala potrebu realizacije ovog projekta u Općoj bolnici Tešanj. Na ovaj način će biti ostvarene određene uštede”, istakao je Premijer ZDK.

Realizacija projekta podrazumjeva zamjenu krova sa kompletnom termoizolacijom, termoizolacionu fasadu i zamjenu drvenih prozora.

“Ove godine u Opću bolnicu Tešanj je uloženo oko 2 miliona maraka. Osim ovog projekta, realizovana je nabavka savremenog CT aparata koju su pomogli tešanjski privrednici, a u toku je i projekat plinifikacije”, kazao je direktor Opće bolnice Rifat Sejdinović.

Premijer ZDK Miralem Galijašević danas je posjetio i pacijente na Pulmološkom odjelu, te im ovom prilikom uručio skromne poklone.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.