FENA
vijesti zdk 625

Program samozapošljavanja

U programu samozapošljavanja još 43 branitelja iz ZDK

10.11.2017. 14:42 0

Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona potpisalo je danas ugovore u skladu s Programom samozapošljavanja pripadnika branilačke populacije prema programskoj varijanti ''A''.

Ugovore o samozapošljavanju potpisala su 43 branitelja, koji su subvencionirani sa po 3.000 KM, a za realizaciju ove varijante programa ZDK je izdvojio oko 130.000 KM.

- Mi ćemo za realizaciju svih programa zapošljavanja pripadnika branilačke populacije u ovoj godini utrošiti oko milion i 300.000 KM. Za petnaestak dana imat ćemo još jedan program, to je program zapošljavanja u pravnim osobama, gdje smo prošli put zaposlili 46 osoba, ali smo imali puno poziva od branitelja i firmi, te nakon raspisanog javnog poziva osigurat ćemo posao za još dvadesetak osoba - kazao je ministar za braniteljska pitanja Fahrudin Čolaković.

U ovoj godini je zahvaljujući programima Ministarstva za boračka pitanja ZDK do sada posao dobilo preko 250 pripadnika branilačke populacije, a nadležno ministarstvo najavljuje da će i u narednom periodu nastaviti s ovim uspješnim programima za zapošljavanje. 

- Mislim da je boračka populacija zadovoljna, a i ministarstvo, jer na ovaj način se sistematski rješavaju gorući problemi u BiH, problemi zapošljavanja - najavio je Čolaković. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.