maglajinfo.com
vijesti zdk 696

U školske klupe na području ZDK danas sjeda 3.758 prvačića

3.09.2018. 10:47 0

Jutros je 31.223 osnovaca i 11.606 srednjoškolaca, u 65 osnovnih i 35 srednjih škola u Zeničko-dobojskom kantonu zakoračili u novu školsku, 2018/2019. godinu.

Kako je u izjavi kazao ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi ZDK Mensur Sinanović, u Minisatrstvo sa terena nisu stigle informacije o eventualnim problemima te da negdje nastava nije počela.

Poznato je od ranije kako će djeca iz područne škole u Mrkotiću kod Tešnja, dok se ne okončaju poslovi rekonstrukcije, jedno vrijeme ići u centralnu školu u Kaloševiću, a u Kosovi kod Maglaja u prostorije Mjesne zajednice Kosova.

- Sve teče po planu i đaci, među kojima je i 3.758 prvačića, danas će krenuti ili su već krenuli u školu - kaže Sinanović.

Ministar dodaje i kako će danas, u 13 sati, on te predstavnici Sindikata i predsjedavajući Skupštine ZDK Jasmin Duvnjak, u O.Š. „Skender Kulenović“ u Zenici, prisustvovati centralnoj svečanosti povodom početka nove školske godine.

U odnosu na prošlu, ove je godine u osnovnim i srednjim školama u ZDK-u 1.216 đaka manje (906 u srednjim i 310 učenika u osnovnim školama).

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.