Jarbol visine 70 metara

U Tešnju 10. maja podizanje najveće zastave BiH

6.05.2018. 15:25 0

Zastava dimenzije 30x20 metara biće postavljena na jarbol visine 70 metara, najavio je načelnik Općine Tešanj Suad Huskić.

U Tešnju će u četvrtak, 10. maja, biti podignuta najveća zastava Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Zastava na jarbolu visine 70 metara, biće podignuta na svečanom otvaranju 14. Sajma privrede u Tešnju, uz prisustvo predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i drugih zvaničnika.

Povodom toga, danas je upriličeno pripremno dizanje zastave na lokalitetu Kraševo, gdje će Sajam biti održan.

- Riječ je o jarbolu visine 70 metara na kome će biti zastava BiH dimenzije 30x20 metara. Trenutno je to najveći jarbol i najveća zastava u BiH naručena i dopremljena iz Ankare - kazao je za AA načelnik Općine Tešanj Suad Huskić.

Kako je kazao, jarbol je urađen donacijama privrednih subjekata Općine Tešanj i nekoliko drugih poslovnih subjekata, a detalji donacije će biti predstavljeni javnosti u četvrtak, prvog dana Sajma.

Ovogodišnji, 14. Međunarodni sajam privrede Tešan održaće se od 10. do 13. maja u prostoru od pet hala veličine oko 5.000 metara kvadratnih, te na otvorenom izložbenom prostoru veličine 12.000 metara kvadratnih.

Sajam je prvi put održan 2004. godine s naglaskom na promociji privrede BiH i regiona.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.