Sehur

Iftar

Vaktija 1441/2020.
maglajinfo.com
vijesti zdk 424

Potvrdio ministar

U ZDK najmanje do 9. aprila neće biti povratka đaka u školske klupe

30.03.2021. 14:39 0

Još nema povratka đaka u školske klupe.

Odluka o povratku nastavnog procesa na online režim u osnovnim i srednjim školama u Zeničko-dobojskom kantonu, a koja je donesena 12. marta, vrijedit će još najmanje do 9. aprila - potvrdio je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta tog kantona dr. Spahija Kozlić.

U školama u ZDK trenutno je proljetni raspust, koji je počeo 24. marta, a đaci bi  se u klupe trebali vratiti u četvrtak, 1. aprila. Međutim, na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, Vlada ZDK, napominje ministar Kozlić, donijela je odluku da će se prolongirati povratak đaka u školske klupe.

- Epidemiološka situacija je nešto bolja  nego u vrijeme kada smo donijeli odluku o povratku na online nastavu, ali još uvijek nije toliko dobra da dozvolimo povratak djece u škole. U toku dana ću dobiti i najnovije podatke o broju zaraženih ili onih koji su u izolaciji - kazao je Kozlić.

On je najavio da će se u narednim danima pratiti situacija te da će se donijeti adekvatne odluke.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.