U ZDK najviše maloljetničkih trudnoća

1.08.2015. 13:16 0

U BiH u prošloj godini registrovan je 301 porođaj maloljetnica, od čega 224 u Federaciji BiH i 77 u Republici Srpskoj, statistički su podaci. Najviše maloljetničkih trudnoća zabilježeno je u Zeničko-dobojskom kantonu, u kojem se porodila 61 maloljetnica, slijede Tuzlanski kanton sa 52 poroda i Unsko-sanski kanton u kojem su bila 42 poroda.

Statistički podaci o maloljetničkim porođajima po kantonima u posljednjih pet godina su slični. U Republici Srpskoj u 2014. godini broj maloljetničkih porođaja za četiri je viši nego 2013. godine.

Među maloljetnim porodiljama u Republici Srpskoj šest je petnaestogodišnjakinja, 18 šesnaestogodišnjakinja i 53 porodilje sa 17 godina. Najveći broj maloljetničkih porođaja u Republici Srpskoj bio je u Banjaluci, Bijeljini, Doboju, Prijedoru, Gradišci i Zvorniku.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.