maglajinfo.com
vijesti zdk 2040

U ZDK pojačana kontrola vozila sa stranim registarskim oznakama

23.12.2016. 16:00 0

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona do 8. januara naredne godine će na svim putevima u kantonu provoditi akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, s posebnim akcentom na kontrolu vozila sa stranim registarskim tablicama.

- Kontrole će se vršiti na način da će policijski službenici ostvarivati uvid u internu bazu vozila kojim su u proteklom periodu počinjeni prekršaji u saobraćaju, evidentirani stacionarnim i mobilnim radarskim sistemima, te će se u slučaju pozitivne provjere, pristupiti sankcionisanju počinilaca prekršaja, saopćeno je portalu Maglajinfo.com iz Odsjeka za odnose s javnošću policije MUP-a ZDK.

Uprava policije MUP-a ZDK upozorava sve vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da upravljaju svojim vozilima krajnje oprezno, da prilagode vožnju i brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, kao i stanju vozila i tereta, te na taj način doprinesu stvaranju i obezbjeđenju lične sigurnosti i sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.