U ZDK prijava djece za program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja

19.12.2016. 14:50 0

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa javnim i privatnim predškolskim ustanovama i osnovnim školama na području tog kantona, u narednim mjesecima planira realizirati ''Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja''.

Ovaj program u školskoj 2016./2017. godini namijenjen je djeci koja će do 1. marta 2017. godine navršiti  pet godina i šest mjeseci života i koja, u ovoj školskoj godini, nisu pohađala neku od predškolskih ustanova.

Roditelji ili staratelji djece trebaju prijaviti dijete za „Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja“ u školi koju će dijete pohađati, kod pedagoga škole ili osobe koju je ovlastio direktor škole, a za evidentiranje nije potrebno prisustvo djeteta, niti prilaganje bilo kakve dokumentacije.

Proces evidencije djece će se vršiti   od 26. decembra do 20. januara 2017. godine u školama koje će djeca pohađati. U istom  periodu obaviti će se i besplatni ljekarski pregledi djece-polaznika “Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja”.

O upisu djece u “Program obaveznog  predškolskog odgoja i obrazovanja – POPOiO”, sa svom potrebnom dokumentacijom, vremenu realizacije programa, roditelji ili staratelji bit će obaviješteni i putem sredstava javnog informisanja i putem obavještenja na školama. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.