maglajinfo.com
vijesti zdk 515

U ZDK-u do 2. decembra prijave na konkurs za boračke stipendije

18.11.2019. 14:27 0

Ministarstvo za boračka pitanja Vlade Zeničko-dobojskog kantona raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija studentima članovima boračkih populacija za akademsku godinu 2019/2020., a koji svoje zahtjeve mogu predati do 2. decembra ove godine.

- Prošle su godine svi studenti, koji su ispunjavali i minimalne uslove, dobili stipendiju. To je bilo prvi put od kako se dodjeljuju ove stipendije da su svi studenti, koji su aplicirali, dobili stipendije. Budžet ZDK-a za 2020. godinu još nije usvojen, ali se nadamo da ćemo, nakon usvajanja budžeta i plana utroška sredstava, ponovo moći dodijeliti stipendiju svima koji ispunjavaju uslove - kaže ministar za boračka pitanja ZDK-a Fahrudin Čolaković.

Prošle godine u tom kantonu potpisano je 2.232 ugovora o stipendiranju studenata iz boračke populacije, kojima se na godišnjem nivou isplaćuje 800 KM za prvu, a za više godine studija 1.200 KM.

- U komparaciji sa 2014. godinom, kada su bile dodijeljene 1.332 stipendije, znači da smo prošle godine našim studentima dodijelili skoro 1.000 stipendija više - napominje Čolaković.

Prvostepeni organi za podnošenje zahtjeva za dodjelu stipendija su općinske i gradske službe za boračka pitanja u mjestu stanovanja studenta, koje razvrstavaju aplikacije te ih dostavljaju na potvrdu u Ministarstvo.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.