maglajinfo.com
vijesti zdk 629

U ZDK-u posao dobilo još 46 pripadnika boračke populacije

8.08.2017. 16:05 0

Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona uspješno je finaliziralo realizaciju programa poticaja za upošljavanje boračke populacije i kroz ovaj projekt u preduzećima uspjelo uposliti još 46 branilaca.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je prvi put uspješno pokrenula ovaj program 2016. godine, nastavila s njegovim usvajenjem i u 2017. godini te je  46 korisnika, pripadnika branilačke populacije i poslodavaca iz svih općina Zeničko-dobojskog Kantona  potpisalo ugovore. Pripadnici branilačke populacije su sami tražili poslodavce s kojim su zaključili ugovore o radu  na period od 24 mjeseca.

Za navedene korisnike i poslodavce Ministarstvo za boračka pitanja je odvojilo 7.200,00 KM po korisniku sa VSS  stručnom spremom i 6.000,00 KM po korisniku sa VŠS, SSS, NK i KV stručnom spremom, što ukupno iznosi 285.600,00 KM.

Ministarstvo za boračka pitanja će vrlo brzo  realizirati i drugi projekat  podsticaja samozapošljavanja pripadnika branilačke populacije Zeničko-dobojskog kantona. Nakon okončanja procedura vezanih i za taj projekat, a ukoliko se ne utroše finansijska sredstva predviđena u Budžetu ZDK za 2017. godinu za tu namjenu, Ministarstvo će raspisati ponovni Javni poziv za realizaciju Programa poticaja upošljavanja.

Ministarstvo za boračka pitanja poziva sve nezaposlene pripadnike boračke populacije kao i poslodavce da apliciraju na projekte Ministarstva i iskoriste sve prednosti koje pružaju ovi programi.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.