maglajinfo.com
vijesti zdk 1411

U ZDK-u stotinu mladih policajaca dobilo posao

12.06.2017. 21:44 0

Svečanim polaganjem zakletve i smotrom stotinu novih policijskih kadeta, u Zenici je uspješno završena obuka dijela 30. generacije polaznika Policijske akademije FMUP-a s područja Zeničko-dobojskog kantona.

Na promociji je za stotinu mladih kadeta dodijeljen čin “policajac“ u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Svečanost je održana u prisustvu roditelja i rodbine, prijatelja i većeg broja policijskih službenika, a među gostima bili su predsjedavajući Skupštine ZDK-a Jasmin Duvnjak, premijer Vlade Miralem Galijašević, ministar policije ZDK-a Nikola Arsenić i policijski komesar ZDK-a Semir Šut.

Ukazujući na zadatke pred kojima će se naći mladi policajci, komesar Šut je istakao da se ne događa često da se u policijske jedinice odjednom prima stotinu mladih i motiviranih mladića i djevojaka.

- Veliku zahvalnost dugujemo Vladi Zeničko-dobojskog kantona, bez čije odluke i finansijske podrške ovaj projekt ne bi bilo moguće realizovati. Gospodo, mladi policajci, želim vam svaku sreću i uspjeh u budućem radu – kazao je komesar Šut.

Nakon polaganja zakletve mladi policijski službenici su potpisali etički kodeks policijskog službenika i prve ugovore o radu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.