maglajinfo.com
vijesti zdk 3161

Hodžić Edin, Mujkić Armin i Alić Fahir

U Zenici obilježen Dan policije: Među nagrađenim i trojica maglajskih policajaca

13.05.2016. 19:41 0

U Zenici je održana centralna svečanost obilježavanja 15. maja, Dana policije na području Zeničko-dobojskog kantona.

U prisustvu velikog broja pripadnika policije, članova porodica, prijatelja i brojnih dužnosnika svih nivoa vlasti, prisutne je pozdravio komesar policije MUPZDK-a Semir Šut, koji je čestitajući praznik pripadnicima policije istakao da oni "svoj posao obavljaju veoma profesionalno i odgovorno, uz zavidne rezultate i uspjehe".

Godina koja je protekla zabilježena je s pokazateljima o uspješno obavljenim zadacima i poslovima u kojima je policija pokazala da ima izuzetno uvježbane timove za obavljanje najsloženijih policijskih zadataka, koji su uvijek na raspolaganju lokalnoj zajednici. 

- Ako posmatramo samo prošlu godinu, na području Zeničko-dobojskog kantona, dogodilo se šest ubistava i svi počinioci su privedeni i predati Tužilaštvu za maksimalno 48 sati od počinjenja ovog djela - kazao je Šut.

U obraćanju premijera Zeničko-dobojskog kantona Miralema Galijaševića istaknuto je da je jedan od najvećih problema Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK-a bio manjak policijskih službenika u svim organizacijskim sektorima.

- Poduzeli smo sve potrebne korake da se problem manjka ljudstva u MUP-u riješi i svede na minimum. Vlada ZDK-a dala je saglasnost za raspisivanje javnog oglasa za prijem kandidata za pohađanje temeljne policijske obuke - naglasio je premijer Galijašević.

U okviru manifestacije najzaslužnijim pojedincima i organizacionim jedinicama MUPZDK-a dodijeljena su priznanja i nagrade, a najveće priznanje "Zastava Ministarstva s državnim grbom" dodijeljena je Policijskoj stanici Vareš.

Najznačajnije priznanje za pojedince "Zlatna policijska značka" uručena je  Erminu Husejnagiću, iz Sektora kriminalističke policije i Saudinu Isakoviću, pripadniku Specijalne policijske jedinice. 

Također među nagrađenim našla su se i trojica policajaca PS Maglaj i to Hodžić Edin koji je dobio pohvalu ministra,  Mujkić Armin koji je nagrađen sa vanrednim plaćenim odsustvom u trajanju 5 radnih dana a Alić Fahir nagrađen je sa ručnim satom sa posvetom. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.