U zgradi suda i tužilaštva

U Zenici otvoren Odjel za podršku svjedocima pri Kantonalnom sudu i Tužilaštvu

29.01.2016. 17:17 0

U zgradi Kantonalnog suda i Tužilaštva ZDK otvoren je Odjel za podršku svjedocima za šta su sredstva izdvojile Vlada SAD-a i UNDP, a ceremoniji je prisustvovala i američka ambasadorica Maureen Cormack.

Ceremoniji su prisustvovali i Snježana Čolaković, predsjednica Kantonalnog suda ZDK, Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a, Miralem Galijašević, premijer ZDK, Sezin Sinanoglu predstavnica UNDP-a BiH.

Prije otvaranja Odjela, ambasadorica Cormack je održala sastanak sa premijerom Galijaševićem o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji na području ZDK.

- Odjel za podršku žrtvama i svjedocima je jedan iznimno važan korak za građane Zenice i ZDK. Mislim da je formiranje ovog odjela jedan veoma važan korak u stvaranju jednog transparentnog i otvorenog pravosudnog sistema. U tom pogledu projekat je od iznimnog značaja i on je ostvaren zahvaljujući pomoći Američke ambasade, UNDP-a, VSTV-a i Kantonalnog suda u Zenici.

Ambasadorica Cormack danas će održati sastanak i sa predstavnicima Arcelor Mittala i Ekoforum-a, te će iz prve ruke saznati koji su to ekonomski i okolišni problemi ili bilo koji drugi sa kojima se građani susreću.

Vrijednost projekta je 104.000 američkih dolara.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.