Beskompromisno se suprotstavite svima onima koji krše zakon

U Zenici položili zakletvu: MUP ZDK bogatiji za 50 mladih policijskih službenika

20.11.2015. 16:18 0

Novu generaciju policajaca u MUP-u FBiH čini 130 polaznika iz MUP-a Kantona Sarajevo, 50 polaznika iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, 29 polaznika iz MUP-a Srednjobosanskog kantona, 30 polaznika iz MUP-a Unsko-sanskog kantona i 10 polaznika iz MUP-a Tuzlanskog kantona. Nakon uspješne obuke 50 policajaca iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona položilo je jutros zakletvu.

Na početku ceremonije obratio se komesar MUP-a ZDK Semir Šut.

"Izražavam zadovoljstvo što smo pred činom polaganja zakletve, nakon koje MUP ZDK postaje bogatije za 50 mladih policijskih službenika. Vi ste u prilici da štitite živote, imovinu i zdravlje naših građana. Budite savjesni i predano izvršavajte zadatke koji vam se povjere. Beskompromisno se suprotstavite svima onima koji krše zakon", izjavio je Šut.

Ministar unutrašnih poslova Hajrudin Žilić izjavio je kako je danas u ZDK značajan dan.

"Vi ste okončali obuku, danas polažete zakletvu i bit ćete raspoređeni na svoje poslove. U skorijem periodu uslijedit će prijem još 100 kadata koji će biti na usluzi države. Policijske snage u svakom momentu će biti spremne, obučene, materijalno i tehnički opremljene da izvršavaju svoju ustavnu obavezu", izjavio je Žilić i pozvao sve policajce da svoj posao rade sa čašću.

Premijer ZDK Miralem Galijašević istakao je da policajci trebaju biti pošteni i da zaborave na predrasude te im je poželio mnogo sreće kako u privatnom tako i u poslovnom životu.

Današnjoj svečanoj promociji prisustvovao je veliki broj policijskih zvaničnika te porodica i prijatelji novoimenovaih policajaca.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.