maglajinfo.com
vijesti zdk 337

U narednoj godini povećanje plata

U Zeničko-dobojskom kantonu do marta 2018. privremeno budžetsko finansiranje

28.12.2017. 11:55 0

Skupština Zeničko-dobojskog kantona razmatrala je odluku o privremenom budžetskom finasiranju Zeničko-dobojskog kantona za period januar - mart 2018. godine.

Odluka je usvojena kako bi se moglo nastaviti finansiranje poslova, funkcija i programa korisnika budžeta u situaciji kada budžet za narednu godinu nije donesen do početka fiskalne 2018. godine.

Prema riječima premijera Vlade ZDK Miralema Galijaševića privremena odluka je donesena obzirom da još uvijek nisu završeni pregovori oko kolektivnih ugovora s predstavnicima sindikalnih organizacija kojima treba regulirati plaćanja za više od 8.000 zaposlenika koji se finansiraju iz budžeta kantona.

Planirano je da se u narednoj godini izvrši povećanje plata za zaposlene u obrazovanju, policiji i u kantonalnim upravama i službama. Ovo povećanje bi moglo da iznosi preko pet posto u odnosu na dosadašnja primanja, ali će odluka o tome biti donijeta sredinom februara u skladu s odlukom o privremenom finansiranju kantona.

Odluka privremenom budžetskom finansiranju Zeničko-dobojskog kantona predviđa izvršavanje obaveza srazmjerno sredstvima utrošenim u istom periodu prethodne fiskalne godine, što znači da će se raspolagati sredstvima u iznosu od oko 73 miliona KM.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.