U Zeničko-dobojskom kantonu pojačane aktivnosti policije u blizini škola

31.08.2015. 22:13 0

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona će, kao i prethodnih godina, povodom početka nove školske godine u okviru svojih nadležnosti, poduzimati pojačane mjere i radnje u blizini škola i na pješačkim prelazima, kako bi se školarcima obezbijedila veća sigurnost na ulicama i pješačkim prelazima, na njihovom putu do škole.

- Na raskrsnicama i pješačkim prelazima policijski službenici će vršiti regulaciju saobraćaja i svojim prisustvom preventivno djelovati, kako bi svi vozači uz dodatni oprezi poštujući saobraćajne propise, omogućili bezbjedan prelazak učenika na pješačkim prelazima i njihovo bezbjedno kretanje u gradskim ulicama - pojasnili su iz MUP-a ZDK.

Dodaju kako će policijske patrole u svom redovnom radu, u skladu sa izdatim naredbama i zadacima, prvenstveno raditi na suzbijanju pojave brze vožnje u urbanim sredinama, posebno u blizini škola, te represivno djelovati i sankcionisati nesavjesne vozače, koji se ne budu pridržavali ograničenja brzine i pravila kod pješačkog prelaza uurbanim sredinama.

- Ovom prilikom Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog želi sretan i uspješan početak nove školske godine učenicima svih škola na području našeg kantona, a naročito školarcima prvačićima - zaključili su iz MUP-a ZDK.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.