FENA
vijesti zdk 705

U Žepču otvaranje Dnevnog centra za osobe s posebnim potrebama

12.10.2016. 09:41 0

Dnevni centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama u bit će otvoren danas u Novom naselju u općini Žepče.

Ciljna grupa dnevnog centra će i dalje biti osobe s posebnim potrebama s područja općina Maglaj, Zavidovići i Žepče.

Korisnici centra će biti djeca i mladi školskog uzrasta koji zbog posebnih potreba ne mogu pohađati redovnu školu, te odrasle osobe s posebnim potrebama koje nisu osposobljene za rad.

Korisnicima školskog uzrasta dnevni centar će i dalje pružati usluge individualnog terapijskog i grupnog odgojno-obrazovnog rada, dok će odraslim omogućiti doedukaciju, rehabilitaciju i osposobljavanje za rad.

U finansiranju projekta učestvovali su: Ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj Vlade SR Njemačke putem HO Terra Tech i Udruženja Humanost s oko 1.173.500 KM, Vlada Zeničko-dobojskog kantona s oko 200.000 KM, Općina Žepče s oko 120.000 KM (kroz obezbjeđivanja placa za izgradnju, potrebne dokumentacije i priključka objekta na infrastrukturu) te privatni donatori iz Njemačke s oko 40.000 KM. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 1.533.500 KM.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.