maglajinfo.com
vijesti zdk 874

U Žepču otvoren ''Park mira'' i održan humanitarni koncert za djecu sa posebnim potrebama

29.11.2016. 20:50 0

U sklopu kampanje podizanja svijesti o zaštiti okoliša, šef Misije OSCE-a u BiH, ambasador Jonathan Moore, načelnik Općine Žepče Mato Zovko i predstavnici Odbora za međureligijsku saradnju Žepče, otvorili su ''Park mira'' koji se nalazi ispred Srednje mješovite škole ''Žepče'' u Žepču.

Otvaranju parka prisustvovali su učenici Srednje mješovite škole „Žepče“ i Glazbene škole “Katarina Kosača Kotromanić”.

Odbor za međureligijsku saradnju Žepče, uz podršku Misije OSCE-a u BiH i Općine Žepče, organizovao je i humanitarni koncert za djecu sa posebnim potrebama, u Žepču. Koncert je imao za cilj prikupiti sredstva za poboljšanje usluga Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama Žepče.

Ovaj centar prima na odgoj, obrazovanje, rehabilitacijski i terapeutski tretman djecu sa posebnim potrebama školskog uzrasta i odrasle osobe sa posebnim potrebama sa područja općina Maglaj, Žepče i Zavidovići, u skladu sa raspoloživim prostornim i kadrovskim kapacitetima. 

- Na koncertu su nastupili: Srpsko pjevačko društvo „Sloga“ iz Sarajeva, ženska vokalna skupina „Emptianae“, hor Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, te učenici Glazbene škole „Katarina Kosača Kotromanić“ iz Žepča, saopćeno je iz Misije OSCE-a u BiH. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.