maglajinfo.com
vijesti zdk 609

UNDP nastavlja aktivnosti podrške zdravstvu u ZDK-u

30.11.2016. 17:50 0

Zdravstvene ustanove s područja Zeničko-dobojskog kantona nastaviti će unapređivati saradnju s Razvojnim programom UN-a (UNDP) na realizaciji programa u oblasti zdravstva.

Ovo je dogovoreno, na sastanku premijera ZDK-a Miralema Galijaševića s predstavnicima UNDP BiH, Ministarstva zdravstva ZDK-a, Kantonalnog zavoda zdravstvenog osiguranja i JZU Zavoda za bolesti ovisnosti, nakon analize dosadašnje uspješne saradnje i planova za realizaciju novih programa i projekta.

- Dosadašnja saradnja rezultirala je nizom pozitivnih aktivnosti, a posebno unapređenjem u oblasti liječenja bolesti ovisnosti, nabavke opreme, obezbjeđenja terapije, rekonstrukcije i adaptacije prostora stacionarnog dijela Centra Detoxa, istakao je premijer Galijašević.

Na sastanku je podržan prijedlog o nastavku saradnje i postignut dogovor o potpisivanju Sporazuma o sufinansiranju između UNDP-a, Zeničko-dobojskog kantona i Kantonalnog zavoda zdravstvenog osiguranja.

Na ovaj način bi se stvorile pretpostavke za nastavak projekta “Koordinirani i održivi odgovor s ciljem smanjenja ovisnosti u Bosni i Hercegovini”, čiji bi daljnji nosilac i izvršilac bila Javna zdravstvena ustanova Zavod za bolesti ovisnosti ZDK-a.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.