maglajinfo.com
vijesti zdk 311

Sastanak

Uprava policije poduzima pojačane aktivnosti na saobraćajnicama u ZDK

7.12.2017. 07:55 0

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Nikola Arsenić i policijski komesar Semir Šut održali su sastanak s ministrom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mensurom Sinanovićem i pomoćnikom Rasimom Kovačem u cilju unapređenja saradnje u oblasti kontrole i zakonitosti obuke vozača i polaganja vozačkih ispita, te sigurnosti škola i učenika u školskim sredinama na području kantona.

Također je razgovarano o aktivnostima i pojačanima akcijama u saobraćaju Uprave policije MUP-a ZDK, koje su poduzimane u proteklom periodu na kontroli poštivanja obaveza vozača prema pješacima, prvenstveno u kontekstu mjera koje su poduzimane s početkom školske godine u svim gradovima i na ulicama u blizini škola na području Kantona.

Tokom naznačenih aktivnosti, a uzimajući u obzir veće prisustvo djece na ulicama i pješačkim prijelazima, bilo je pojačano prisustvo policijskih patrola na gradskim ulicama, kako bi se svim pješacima, a naročito đacima, pružila maksimalna sigurnost.

Na sastanku je ocijenjeno da su navedene aktivnosti dale dobre rezultate, a pojačano prisustvo policijskih patrola na saobraćajnicama je unaprijedilo sigurnost svih učesnika u saobraćaju, naročito pješaka, te kod građana povećalo osjećaj sigurnosti.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.