100 dana Vlade ZDK

UPRKOS PROBLEMIMA Vlada ZDK uspješno realizovala programske zadatke

23.06.2015. 00:03 0

Tekuća 2015. godina biće godina stabilizacije, a naredna će pokazati pravi karakter ove vlade, koja će od Zeničko-dobojskog kantona stvoriti evropsku regiju, atraktivnu za investicije, kazao je premijer Miralem Galijašević, na press konferenciji održanoj jučer povodom stotinu dana aktuelne Vlade.

Bez obzira na teško stanje koje su zatekli poput pada povjerenja u institucije, velikog deficita i nelikvidnosti, pada investicija i industrijske proizvodnje, kao i porast nezaposlenosti u prvih 100 dana rada Vlada ZDK uspjela je realizovati zacrtane ciljeve. 

Premijer Galijašević je podsjetio da se trenutni problem nelikvidnosti kantonalnog budžeta, nastoji riješiti dugoročnim kreditnim zaduženjem, u iznosu od 28 i po miliona maraka, s ciljem pokrivanja dijela naslijeđenog i tekućeg deficita, izrazivši uvjerenje da će se uz sistem mjera štednje, Kanton dovesti u stabilniju situaciju.

Nakon što kantonalni zastupnici nisu usvojili izvještaj o poslovanju Kantonalne bolnice, Vlada je formirala tim za sanaciju stanja u ovoj ustanovi, a na pomolu je i rješenje da se za Kantonalnu bolnicu realizuje kreditno zaduženje radi sanacije dugovanja kazano je na press konferenciji. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.