maglajinfo.com
vijesti zdk 1512

Uručeno sedam novih vozila za policijske stanice i organizacione jedinice MUP-a ZDK

12.02.2016. 15:29 0

Ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas je upriličena podjela novih policijskih vozila policijskim stanicama i organizacionim jedinicama koje djeluju u sastavu Ministarstva.

Ključeve vozila su uručili ministar unutrašnjih poslova Nikola Arsenić i policijski komesar Semir Šut, a ovom prilikom je dodijeljeno sedam specijalnih vozila marke „Dacia Dokker“, ukupne vrijednosti oko 210.000,00 KM.

Tačnije, radi se o četiri specijalna policijska vozila za privođenje, u koja je ugrađena posebna oprema i uređaji i tri civilna vozila.

Navedena sredstva su planirana i predviđena Planom kapitalnih ulaganja Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona za 2015. godinu.

- Podjela navedenih vozila predstavlja nastavak kontinuiranih aktivnosti ovog ministarstva, koje se preduzimaju sa ciljem što boljeg i kvalitetnijeg opremanja policijskih službenika u materijalno-tehničkom smislu, te je pokazatelj i potvrda velikog truda i napora na usavršavanju rada, profesionalnog postupanja i efikasnijeg djelovanja policijskih službenika na zaštiti lične i imovinske sigurnosti građana i stvaranju visokog stepena bezbjednosti na području našeg kantona, saopćeno je iz MUP-a ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.