FENA
vijesti zdk 490

Na 6. redovnoj sjednici

Usvojen Budžet ZDK za 2019. godinu u iznosu od 356,2 miliona KM

27.03.2019. 14:32 0

Skupština Zeničko-dobojskog kantona (SZDK), na 6. redovnoj sjednici osmog saziva, usvojila je danas po skraćenom postupku Prijedlog budžeta i Prijedlog zakona o izvršenja budžeta tog kantona za 2019. godinu.

Budžet je planiran na iznos od 356.240.000 KM, a predložila ga je Vlada ZDK u tehničkom mandatu, čiji članovi sa skupštinske govornice nisu dodatno elaborirali pomenute dokumente, koji su usvojeni bez velike rasprave.

Zastupnik Edin Arnaut iz DF-a, koji nije dio parlamentarne većine koju u ZDK čine SDA, HDZ, A-SDA, Stranka za BiH te nezavisni zastupnik Omer Škaljo, najavio je kako će, mada su očekivali obrazloženje i raspravu o budžetu, zastupnici te stranke glasati za budžet, koji je neophodan dokument za funkcionisanje ZDK-a.

Za budžet je glasalo i dvoje od troje zastupnika SBB-Fahrudin Radončić pa je podršku budžetu dalo ukupno 24 zastupnika.

Šest ih je bilo protiv a tri zastupnika bila su uzdržana. Izvršenje prošlogodišnjeg budžeta, koji je bio usvojen na iznos od 319.095.430 KM, iznosilo je 316.298.407 KM. Danas su date saglasnosti i na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK te JU Služba za zapošljavanje ZDK.

Na današnjoj sjednici trebala bi biti potvrđena i nova Vlada ZDK s manadatarom Mirzom Ganićem iz Visokog, kadrom SDA.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.