Usvojen rebalans budžeta ZDK za 2015. godinu

23.12.2015. 14:17 0

Sa 24 glasa za i 10 suzdržanih, Skupština Zeničko-dobojskog kantona je na današnjoj, ponovljenoj 23. sjednici, nakon šire rasprave usvojila rebalans ovogodišnjeg budžeta u iznosu od oko 278 miliona konvertibilnih maraka, javila je RTV Zenica.

Uvodno obrazloženje iznio je ministar finansija Andrej Kajić istakavši da je u odnosu na plan, budžet uvećan za oko 3 miliona maraka. Razlog za rebalans je između ostalog i nedavna uplata sredstava od oko 780 hiljada maraka prodajom imovine Velepromet Visoko, pri čemu će dio sredstava, oko 245 hiljada maraka, biti namijenjen za uvezivanje radnog staža za 33 radnika.

U nastavku rada Skupštine ZDK na razmatranju je Nacrt budžeta za 2016. godinu, zacrtan na 282 miliona maraka. Budžet ima stabilizirajući karakter, cijene u Vladi. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.