maglajinfo.com
vijesti zdk 590

Sastanak komesara sa članovima Štaba

Utakmica visokog rizika BiH - Izrael: Policija spremna odgovoriti izazovu

25.05.2015. 16:13 0

Štab za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na osiguranju nogometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Izraela, koja će biti odigrana 12. juna u 20.45 sati, na stadionu Bilino polje u Zenici, održao je sastanak na kojem je razmatran sigurnosni plan.

Policijski komesar Semir Šut istakao je da će na veoma značajnoj međunarodnoj utakmici, ocijenjenoj kao utakmicom visokog rizika, biti angažirane sve raspoložive snage Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, pojačane specijalnim policijskim jedinicima drugih kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova.

– Osiguranje ovog sportskog događaja sigurno je jedan od najvećih izazova za policiju Zeničko-dobojskog kantona, koja već ima dugogodišnje iskustvo i izvanredne rezultate na osiguranju međunarodnih nogometnih utakmica, te da će se na nastupajućim utakmicama iskoristiti sva stečena znanja, iskustva i procedure, koje zahtijevaju detaljno i ozbiljno planiranje svakog detalja po svim segmentima postupanja i djelovanja policijskih službenika – kazao je komesar Šut.

Na održanom sastanku su definirani konkretni zadaci i obaveze svih službi i organizacionih jedinica u pogledu sačinjavanja i finalizacije planova, uz dosljedno postupanje i primjenu odredbi Zakona o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u ZDK-u.

U drugom dijelu radnog sastanka Štaba definirani su zadaci i obaveze Uprave policije MUPZDK-a, a u kontekstu aktivnosti i obaveza svih policijskih agencija u BiH, koje se poduzimaju u vezi s predstojećom posjetom pape Franje, i koje su u skladu s planiranim aktivnostima Pododbora za sigurnost.

Na kraju sastanka razgovarano o planu osiguranja međunarodne rukometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Bjelorusije, čije odigravanje je planirano za 11. juni u Gradskoj areni u Zenici. Policijski službenici će kvalitetno osigurati ovaj sportski događaj da bi se održao u povoljnim sigurnosnim uvjetima.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.