maglajinfo.com
vijesti zdk 445

1. mart - Dan nezavisnosti BiH

Utvrđen program obilježavanja Dana nezavisnosti BiH na području ZDK

27.02.2018. 10:13 0

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, 1.mart, na području Zeničko-dobojskog kantona obilježit će se nizom manifestacija.

U srijedu, 28. februara, u Bosanskom narodnom pozorištu planirano je održavanje svečane akademije, a dan kasnije, u četvrtak u 11 sati, u znak sjećanja na doprinos u borbi protiv fašizma bit će položeno cvijeće na Partizanskom spomen obilježju Papirna.

U 12 sati na gradskom Spomen obilježju "Kameni spavač" prirediti će se prigodan program uz polaganje cvijeća, a u svim gradovima u ZDK će biti pripremljeni prigodni programi. 

Jedna od novina u ovogodišnjem obilježavanju ovog značajnog datuma iz bliže historije Bosne i Hercegovine bit će svečane straže, koje će biti organizirane na svim centralnim spomen obilježjima u svim gradovima Zeničko-dobojskog kantona, na Dan nezavisnosti 1. marta u vremenu od 10 do 13 sati.

Prema riječima podpredsjednika SUBNOAR-a Sretka Radišića ovaj dan je jedan od najznačajnijih u historiji Bosne i Hercegovine, a ovaj dan se u kontinuitetu nadovezuje na dan iz 1943. godine, kada je održano istorijsko zasjedanje ZAVNOBIH-a.

Predsjedavajući Skupštine Jasim Duvnjak i predstavnici boračkih udruženja, koja će sudjelovati u obilježavanju Dana nezavisnosti BiH, pozvali su sugrađane da u što većem broju prisustvuju obilježavanju ovog datuma.

U programima koji se realiziraju na području Zeničko-dobojskog kantona u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine sudjelovati će  Kamerni orkestar i Omladinski hor iz Zenice.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.