FENA
vijesti zdk 231

Informacije iz visočkog štaba civilne zaštite

Visočanin zaražen koronavirusom u stabilnom stanju

24.03.2020. 16:01 0

Prva osoba koja je zaražena koronavirusom na području Visokog u stabilnom je stanju, saopćeno je iz visočkog štaba civilne zaštite.

Epidemiološka služba sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim stavila je pod zdravstveni nadzor te u 14-odnevnu izolaciju.

Pozvali su sve da ostanu u kućama da ne šire paniku i da poštuju sve naredbe Federalnog štaba Civilne zaštite i Gradskog štaba Civilne zaštite Visoko.

Podsjećaju da su u ponedjeljak dobili informaciju da je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom kod osobe iz Visokog.

Radi se o muškacu koji je 11. marta boravio na proslavi godišnjice preduzeća ''Igman'' iz Konjica. Prebačen je u izolaciju, u Stacionar u Zenicu, a njegova klinička slika je sa blagim simptomima.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.