FENA
vijesti zdk 720

Sapćenje Vlade

Vlada FBiH nema nadležnost nad Krivajom Mobel

17.02.2016. 17:07 0

Povodom novih protesta radnika Krivaje Mobel, Vlada FBiH ističe da je riječ o privrednom društvu u stopostotnom privatnom vlasništvu koje je 25.9.2014. godine kupila ortačka grupa u toku vođenja stečajnog postupka. Ugovor o kupoprodaji sklopljen je između ortačke grupe i stečajnog upravnika Hamdije Muratovića.

Istog datuma kad je potpisan ovaj ugovor tadašnja Federalna vlada je posebnim ugovorom preuzela obavezu o izmirivanju doprinosa za PIO za sve radnike, koji su u tom trenutku bili zaposleni, u visini od 43 miliona KM.

Ortačka grupa koja je vlasnik Krivaje Mobel i čiji radnici protestuju je bila dužna izmirivati plaće i sve tekuće doprinose za zaposlene radnike.

Vlada FBiH ni po zakonu ni bilo kom drugom osnovu ne može preuzimati nikakve obaveze vlasnika ove kompanije, niti je adresa koja može davati odgovore na medijske upite o ovom slučaju, kaže se u saopćenju Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.