maglajinfo.com
vijesti zdk 1663

Turnir za mlade rukometaše

Vlada ZDK-a će biti pokrovitelj 4. Međunarodnog turnira Zavidovići-Žepče-Maglaj 2017.

17.03.2017. 19:01 0

Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona i Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, održali su sastanak sa organizatorima 4. Međunarodnog turnira Zavidovići-Žepče-Maglaj 2017. u rukometu.

Haris Galijašević, voditelj turnira je kazao da je turnir koji organizuju tri grada najbolji turnir u regionu, i to po broju učesnika, kvaliteti klubova i rukometnih sudija koji dolaze. Naglasio je da je turnir uvršten u EFF kalendar.

Očekuje se oko 800 učesnika na ovogodišnjem turniru u kategoriji 2000. i 2002. godište.

Turnir će se igrati u sportskim dvoranama u Zavidovićima, Maglaju i Žepču a planirano je odigravanje jedne utakmice u dvorani u Novom Šeheru.

Premijer Vlade ZDK-a je naglasio da će Vlada biti pokrovitelj ovog turnira i da će finansijski podržati njegovo održavanje. Svi organizatori turnira su se zahvalili Vladi na podršci sportu i sportskim entuzijastima koji rade na omasovljavanju sporta i angažmanu mladih u Rukometnim klubovima.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.