maglajinfo.com
vijesti zdk 904

Vlada ZDK-a donijela Odluku o procjeni ugroženosti teritorije Kantona

22.07.2016. 14:54 0

Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) donijela je odluku o ''Procjeni ugroženosti teritorije ZDK-a od prirodnih i drugih nesreća'', koja je izrađena u skladu s međunarodnom metodologijom za izradu procjene ugroženosti, i to je prvi put da je ažurirana od njenog usvajanja od 2005. godine.

Kantonalna uprava civilne zaštite,kao nosilac izrade ovog dokumenta, formirala je Interresornu radnu grupu za izradu Procjene ugroženosti, a Kantonalni štab CZ je na svojoj 2. redovnoj sjednici dao saglasnost za istu.

Ovo je temeljni dokumenat za izradu Plana zaštite i spašavanja i Programa razvoja zaštite i spašavanja, a koji će se naći na dnevnom redu Vlade, odnosno Skupštine Zeničko–dobojskog kantona u posljednjem kvartalu tekuće godine.

- Cilj izrade procjene ugroženosti jeste da se uzmu u obzir svi rizici i uzroci koji bi mogli dovesti do stanja prirodne i druge elementarne nepogode, da se pretpostave posljedice takvog stanja, da se definiše organizacija zaštite i spašavanja, kao snage i sredstva potrebna za zaštitu i spašavanje, saopćeno je iz Kantonalne uprave civilne zaštite. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.