maglajinfo.com
vijesti zdk 231

Finansiranje projekata

Vlada ZDK-a izdvaja 2,2 miliona KM za projekte iz sredstava vodnih naknada

12.03.2018. 11:21 0

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, u skladu s Programom utroška sredstava vodnih naknada budžeta ZDK-a, provela je krajem prošle godine sve procedure za odabir izvođača i potpisivanje ugovora za izvođenje radova za 37 projekata ukupne vrijednosti 2,2 miliona konvertibilnih maraka.

Tokom prošle sedmice potpisani su ugovori s odabranim ponuđačima za izvođenje stručno-tehničkog nadzora za te projekte. Time su stvoreni uvjeti za početak realizacije, odnosno početak radova na odabranim projektima.

Radi se o projektima vodne infrastrukture (zaštitni vodni objekti, vodni objekti za korištenje voda, vodni objekti za zaštitu voda) na području grada Zenice i drugih općina Zeničko-dobojskog kantona.

Raspodjela sredstava za realizaciju projekata izvršena je na osnovu iskazanih prioriteta općina, u skladu s Odlukom o kriterijima za utvrđivanje prioritetnih projekata iz oblasti upravljanja vodama, saopćeno je iz Vlade ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.