maglajinfo.com
vijesti zdk 1173

Vlada ZDK-a odobrila nekoliko kapitalnih projekata

10.03.2017. 17:29 0

Vlada Zeničko-dobojskog kantona raspravljala je o uslovima za implementaciju kantonalnog Zakona o javno-privatnom partnerstvu, isplatama naknada korisnicima sredstava iz Fonda za zaštitu okoline, te realizaciji dugoročne Strategije razvoja Zeničko-bobojskog kantona.

Ministarstvo zdravstva ZDK prezentiralo je izvještaj o načinu transformacije JU Kantonalna bolnica Zenica u budući Univerzitetski medicinski centar, koji će za potrebe nastavnog procesa na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Zenici ubuduće davati usluge u skladu sa Zakonom o visokoškolskom obrazovanju.

Vlada je na prijedlog Ministarstva za pravosuđe ZDK prihvatila najavljene programe realiziranja nekoliko kapitalnih projekata u ovoj godini. Najznačajniji projekt je izgradnja zgrade za podružnicu Općinskog suda u Olovu, gdje će se kroz zajedničku investiciju Vlade ZDK i Općine Olovo izgraditi nova zgrada za odjeljenje Općinskog suda Visoko.

Prema programu utroška sredstava za kapitalna ulaganja u oblasti pravosuđa namjenjena su i značajna sredstva za nabavku i modernizaciju opreme u sudovima i tužilaštvu, kao i za rekonstrukciju i investiciono održavanje objekata u kojima rade pravosudne institucije u Zeničko-dobojskom kantonu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.