Vlada ZDK-a odobrila sredstva za projekte nevladinog sektora

30.08.2016. 20:29 0

Predstavnici Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona uručili su članovima 16 nevladinih organizacija, koje su aplicirale na javni poziv za finansiranje i sufinansiranje programa/projekata kantonalnih organizacija i udruženja socijalnog karaktera, te udruženja raseljenih osoba i povratnika iz Zeničko-dobojskog kantona.

Njima je Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog ovog ministarstva, odobrila budžetska sredstva za realizaciju programa/projekata u 2016. godini.

Ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Nurđehan Šahinović, ukazao je na značaj međusobne saradnje s ciljem što uspješnije realizacije odobrenih programa/projekata, s naglaskom na aktivnost redovnog izvještavanja.

- Ovo je jedan od primjera kojim naglašavamo značaj bržeg i uspješnijeg razvoja saradnje i partnerstva vladinog i nevladinog sektora u realizaciju budućih projekata - kazao je Šahinović.

Predstavnici nevladinih organizacija kojima su odobrena sredstva Vlade ZDK za finansiranje i sufinansiranje programa/projekata kantonalnih organizacija i udruženja socijalnog karaktera, te udruženja raseljenih  osoba i povratnika iz ZDK-a zahvalili su  na saradnji i pomoći koje ovo ministarstvo pruža nevladinom sektoru.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.