FENA
vijesti zdk 905

Vlada ZDK-a osigurala udžbenike za 3.578 učenika osnovnih i srednjih škola

2.09.2016. 16:22 0

Vlada Zeničko-dobojskog kantona osigurala je sredstva od 463.850 KM za dodjelu novčane pomoći za nabavku obaveznih udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola - djeci branilaca s područja Zeničko-dobojskog kantona za školsku 2016./2017.godinu.

Na konkurs za dodjelu pomoći prijavilo se čak 3.704 kandidata, od kojih 126 nije ispunjavalo uvjete, tako da će sredstva biti uplaćena za 3.578 aplikanata. Za polaznike u osnovnim školama bit će isplaćena sredstva od po 100 KM za 1.457 učenika u osnovnim školama, a za učenike srednjih škola od 150 KM i to za 2.121 odobrenih aplikacija.

Nadležno kantonalno ministarstvo će planirana sredstva uplatiti na račune općina s područja Zeničko-dobojskog kantona i grada Zenice, a nadležne službe za boračko-invalidsku zaštitu su u obavezi da ih prebace na račune korisnika.

Isplatom namjenskih sredstava okončat će se procedura dodjele novčane pomoći za nabavku obaveznih udžbenika za djecu branilaca po raspisanom konkursu Ministarstva za boračka pitanja i ispoštovati hodogram aktivnosti da se namjenska sredstva nađu na računima korisnika u prvoj sedmici ove školske godine.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.