FENA
vijesti zdk 739

Vlada ZDK-a sufinansira zapošljavanje 200 pripravnika

28.07.2017. 17:09 0

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je, na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, donijela zaključak kojim se prihvata ''Izvještaj o realizaciji programa VSS, SSS i KV mladih osoba bez radnog iskustva u 2016./2017. godini'', a koji je prezentiran od JU Služba za zapošljavanje ZDK.

Za predložene programe sufinansiranja zapošljavanja VSS, SSS i KV mladih osoba bez radnog iskustva u prošloj i ovoj godini, Vlada ZDK je odobrila novčana sredstva u ukupnom iznosu 690.000 KM.

Kroz ovaj program sufinansira se zapošljavanje 100 mladih osoba bez radnog iskustva sa visokom stručnom spremom na period od godinu dana i 100 sa srednjom stručnom spremom ili kvalifikovanih mladih osoba.

Kroz ove programe Vlada Zeničko-dobojskog kantona će omogućiti pripravnicima da steknu potrebno radno iskustvo i da kasnije pronađu radna mjesta.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.