maglajinfo.com
vijesti zdk 2101

Vlada ZDK-a traži da se zaustavi negativan trend gospodarenja šumama

22.05.2017. 15:26 0

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Kantonalne uprave za šumarstvo, razmatrala je i prihvatila ''Informaciju o gospodarenju šumama na području Zeničko-dobojskog kantona u prošloj godini i planove gospodarenja za ovu godinu''.

Da bi se zaustavio negativan trend gospodarenja šumama, koji dovodi do smanjenja vrijednosti šuma i šumskog zemljišta i konstantnom smanjenju najvrednijih drvnih sortimenata, u prijedlogu mjera za prevazilaženje zatečenog stanja Vlada ZDK-a je obavezala Javno preduzeće „Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona“ Zavidovići.

Ovo javno preduzeće treba da poduzme sve neophodne aktivnosti s ciljem potpunog ostvarivanja svih planova po šumsko-privrednim osnovama s posebnim akcentom na ravnomjernu realizaciju plana sječa, biološke obnove šuma, izgradnje šumske infrastrukture i provođenje integralne zaštite šuma.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.