FENA
vijesti zdk 740

Vlada ZDK imenovala ''Tim za borbu protiv korupcije''

20.10.2016. 22:43 0

Vlada Zeničko-dobojskog kantona imenovala je ''Tim za borbu protiv korupcije'' i tako jasno izrazila opredjeljenje da doprinese provedbi zadataka iz oblasti prevencije korupcije u sklopu ''Reformske agende za BiH 2015.-2018. godine'', kao i ''Strategije za borbu protiv korupcije do 2019.'', akcionog plana za njenu provedbu i širih napora u procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine.

Zadatak ovog tima je izrada prijedloga akcionog plana za borbu protiv korupcije Vlade Zeničko-dobojskog kantona, davanje smjernica i preporuka za njegovu provedbu, prikupljanje podataka o realizaciji aktivnosti iz akcionog plana i sačinjavnaje analiza.

- Tim će u svom radu ostvarivati koordinaciju između svih subjekata obuhvaćenim Akcionim planom, Agencijom za prevenciju korupcije i borbe protiv korupcije, kao i svim drugim subjektima i institucijama koje su dužne da postupaju u oblasti borbe protiv korupcije, saopćeno je iz pres službe Zeničko-dobojskog kantona.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.