maglajinfo.com
vijesti zdk 708

Vlada ZDK isplatila dva miliona KM za rješavanje potreba boračke populacije

22.11.2018. 15:37 0

Na račune općina u Zeničko-dobojskom kantonu su isplaćeni svi do sada ispostavljeni nalozi Ministarstva za boračka pitanja ZDK.

Ukupno je isplaćeno oko 2.000.000 KM za namjene stambenog zbrinjavanja, stipendiranja, liječenja, zdravstvene zaštite i zapošljavanja boračke populacije.

Ministarstvo za boračka pitanja ZDK u 2018. godini raspolagalo je sa više od 10.000.000 KM budžetskih sredstava što je do sada najveći iznos sredstava opredijeljenih za boračku populaciju.

Izdvojeni iznos zasnovan je na realnim potrebama boračke populacije, što dokazuje i utrošak planiranih sredstava od preko 95 posto.

Dio zahtjeva po javnom pozivu za stambeno zbrinjavanje, a radi nedostatka sredstava predmetne namjene, čeka na rješavanje u 2019. godini kada će se osigurati sredstva za okončanje procedure, saopćeno je iz Ministarstva za boračka pitanja ZDK.

Ovim isplatama je aktuelni sastav Vlade ZDK dokazao jedno od opredjeljenja sa početka svog mandata - zaštitu tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata, a kroz podršku boračkoj populaciji, saopćeno je iz Press službe ZDK.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.