maglajinfo.com
vijesti zdk 1002

Vlada ZDK nagrađuje uspješne stipendiste

26.08.2016. 16:18 0

Vlada Zeničko-dobojskog kantona donijela je odluku o dodatnom nagrađivanju uspješnih studenata.

Svim stipendistima, koji studiraju za deficitarna zanimanja i primaju stipendiju iz budžeta kantona, a imaju prosjek ocjena najmanje 'devet' ili odgovarajući ekvivalent ocjene, dodjelit će se dodatna novčana nagrada u visini stipendije.

Vlada je donijela i odluku o utvrđivanju visine stipendije i broja rata za isplatu u akademskoj 2015./2016. godini, a navedenom odlukom utvrđeno je da će stipendije biti dodijeljene za 1.970 studenata, prvog i drugog ciklusa studija i to za korisnike s prebivalištem na području Zeničko-dobojskog kantona.

Visina stipendije po jednom korisniku iznosi 453 KM i isplaćivat će se u tri jednaka bespovratna iznosa po 151 KM.

- Ukupna sredstva kojima se obezbjeđuju isplate stipendija, u iznosu od 900.000 KM, planirana su u budžetu Zeničko-dobojskog kantona za 2016. godinu, saopćeno je iz Ministarstva za obrazovanje, sport i kulturu ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.